Bandlid 9

In het oude Griekenland was het stoïcisme de leer die slechts de rede en wetten van de natuur probeerde te volgen, los van eigendom of emotie. Kalmte en onverstoorbaarheid kenmerkten hen die dit praktiseerden. Op het eerste oog lijkt Paul een stoïcijn: rationeel, koel en beheerst. Maar schijn bedriegt: Paul drukt zijn emoties uit in zijn muziek en zang. Solide, soms wat rauw, maar altijd puur en uit het hart.

Soit: hij drumt en speelt nog een paar instrumentjes…maar in zijn zang komt Paul het gevoelsmens tot uiting.

Hij kan buigen op een indrukwekkende muzikale carrière: velen kennen hem natuurlijk van het vasteloavendsduo Paul & Leo, maar veel eerder was hij al actief in formaties als Faustus (een gelegenheids- flauwekul orkest; delen van die band staan nu in Spot On ….); dialectband Effe Plat, Bergdorfkapel Ubachsberg (later de OBM band), de René Krans European Sound Company en de Belushi Memorial Blues Brothers Band. Om er maar een paar te noemen. En nu dan als frontman bij Spot On. Niet uit vrije wil in eerste instantie; hij werd er min of meer aan de haren bijgesleept en is maar gebleven om orde in de chaos te scheppen.

Zijn muzikale smaak spreekt voor hem: hij loopt warm voor grootheden uit de rijke soul, rock, blues en R+B geschiedenis . Wie kent nog de Faces, Jonathan Richman ( juist ja…, van Egyptian Reggae)? Zijn echte voorbeelden zijn grote namen als de Eagles en met name de Beatles. Bijzonder, aangezien idool Paul McCartney wel als anti-stoïcijn kan worden aangemerkt. Maar dat is onze Paul in sommige opzichten ook: zet hem aan de Italiaanse dis met bijpassende wijn en de levensgenieter in hem komt boven.

 

Binnen de band is Paul wel degene die de touwtjes strak houdt. Als hij er een repetitie niet is dansen de muizen op tafel (onder aanvoering van de drummer uiteraard).

Ondanks de ogenschijnlijke strengheid inspireert en stimuleert hij, en zelf als het niets lijkt te worden, probeert Paul er altijd nog iets van te maken. Hij vergelijkt zichzelf graag met een wolf, maar men zou kunnen zeggen: een schaap in wolfskleren.

 

 

Paul

 

Paul Münstermann (zang en percussie)

Om terug te gaan naar het overzicht van de band, klikt u op de foto.

Spot On

 

Correspondentieadres

 

 

© 2015 by H A R I

Spot On

 

Onze muziek