Bandlid 5

Maurice is een muzikale “laatbloeier”. Op de incidentele ervaringen in schoolorkestjes en halfslachtige pogingen tot drummen en gitaarspelen in het lokale jongerencentrum

(wie kent niet het obscure, inmiddels ter ziele gegane Donkiesjot in Sittard, ooit dé rocktempel van het zuiden?) beperkte zijn muzikale ervaringen zich de eerste 20 jaar van zijn leven vooral tot het te veel en te vaak bezoeken van concerten en festivals in binnen- en buitenland.

Tot hij van zijn eerste salaris ooit een saxofoon kocht…en de rest van de maand helaas niets meer te eten had. Als dat geen passie is?

Dat hij koos voor de tenorsax en later zijn grote liefde de baritonsax tekent hem: beschouwend, liever op de achtergrond en met een voorliefde voor ritme en groove boven techniek. Hij speelt liever een stuwende beat op de bariton of kleine percussie dan dat hij een solo op de tenor wegzet.

Maurice’ muzikale voorliefde ligt in de obscure jaren ’60, ’70 en ’80, en als het niet dansbaar is hoeft het voor hem niet. Dat hij zijn eerste stappen op de bühne zette met de ooit beruchte “Sjonnie Wiener en de Schnietsels” moet dan ook als oefenen vóór het huwelijk worden gezien.

Binnen de band heeft hij vooral oog voor het wel en wee van zijn medebandleden en geniet hij van de dynamiek van de groep: optredens zijn voor hem “een leuke bijkomstigheid”, het samen spelen vindt hij het belangrijkste.

 

 

 

Maurice Smits (barito- en tenorsax)

Om terug te gaan naar het overzicht van de band, klikt u op de foto.

Spot On

 

Correspondentieadres

 

 

© 2015 by H A R I

Spot On

 

Onze muziek