Bandlid 4

In het dagelijks leven zakelijk, beheerst en analytisch maar op het podium ondergaat hij een metamorfose. Vanaf het moment dat zijn keyboard of Hammond ingeplugd wordt, is hij één brok muzikaal plezier en onzin. Het lijkt alsof hij alleen oog heeft voor zijn toetsen en gefocust is op zijn vocale bijdrage (4e stem, hoog !!) maar wie goed oplet hoort een niet aflatende stroom van onzinnige opmerkingen, tussenwerpsels en imitaties uit zijn mond komen.

Onderschat deze man echter niet: vanaf zijn hoge privé-podium overschouwt hij het bandgebeuren vanuit vogelperspectief, laat zich niet afleiden door details (hetgeen soms onhandig is voor een toetsenist…) en grijpt elke gelegenheid aan om te verbinden en te stimuleren. Hij vergeeft anderen en zichzelf met gemak hun fouten. Zijn parool: “Iedereen valt in het leven, maar het gaat er om hoe je weer opstaat”. Uitgaan van positiviteit is zijn kracht, maar zijn topsportersmentaliteit zit hem daarbij af en toe in de weg.

Eerder maakte hij bruiloften, partijen en niet altijd even volle zalen onveilig als zanger/toetsenist in coverbands en in Sjonnie Wiener en de Schnietsels.

Leon is een echte man, houdt van biefstuk, blues en rock. Zijn grote voorbeelden zijn de echte toppers uit de bedrijfskunde. Én Michael Jackson…Nou ja, een mens kan nu eenmaal niet perfect zijn.

 

 

 

 

 

Leon Schaepkens (toetsen)

Om terug te gaan naar het overzicht van de band, klikt u op de foto.

Spot On

 

Correspondentieadres

 

 

© 2015 by H A R I

Spot On

 

Onze muziek