Bandlid 7

Jacques verstaat de kunst van het kiezen van een instrument dat bij je karakter past als de beste: de trompet. Qua formaat het kleinste apparaatje van de band, maar als het moet en aan de lippen van de juiste persoon, knalt hij overal overheen. Zo ook Jacques:

Wat betreft leeftijd (hij behoort tot de jongere bandleden) en qua formaat doet hij wat onder voor buurman Michèl. Maar geef de man een trompet in zijn handen en je weet niet wat je meemaakt. De rest van de blazerssectie verbleekt bij de fenomenale toptones die Jacques produceert. Als persoon vriendelijk, vrijgevig en soms wat bescheiden maar als iets hem echt niet zint, laat hij zó van zich horen dat je niet om hem heen kunt. Een doorzetter met een leeuwenhart dus, rustig met af en toe een flinke brul.

Als professional heeft Jacques een druk leven: Hij geeft les aan twee muziekscholen op ‘t Duutsj, staat voor een bigband en een fanfare en is zelf actief in toonaangevende bigbands. En bij Spot On natuurlijk. Typerend voor hem is waarschijnlijk dat hij na een lange werkdag altijd laat de bandrepetities komt binnenrennen en dan eerst gevoederd en gelaafd moet worden. Bij voorkeur met snacks en bijpassende drank. En dat terwijl zijn lijfspreuk is: “Rust kan je redden”. Yeah right, gelooft hij het zelf ?

Jacques is eigenlijk 50 jaar te laat geboren: hij had perfect gedijd in de tijd van Glenn Miller of Dizzy Gillespie. Luister tijdens optredens aandachtig naar zijn spel en je ontdekt daar altijd een jazzy invloed in.

Het enige recept om deze man rustig te krijgen, komt waarschijnlijk van zijn moeder: een stevig bord ‘’knien in t zoer”.

 

 

 

Jacques Cuypers (trompet)

Om terug te gaan naar het overzicht van de band, klikt u op de foto.

Spot On

 

Correspondentieadres

 

 

© 2015 by H A R I

Spot On

 

Onze muziek